Q1

Årets första kvartal har varit väldigt händelserikt, men samtidigt väldigt svår handlat. Tre månader fyllt av motgångar och stora möjligheter. I den här texten kommer jag skriva lite om mina upplevelser under Q1 2019.

De mest häpnadsväckande under första kvartalet står index för med den brutala rörelsen uppåt. En uppgång som stort sätt helt saknade nedgångar. Nog den mest nedbrytande vändningen uppåt jag varit med om sedan helomvändningen oktober 2014 som följdes av Draghi “whatever it takes” tal. Som jag skrev i min och Paper Chasers nyårskrönika var det dippköp som gällde hela januari. Problemet var att de kom nästan inga dippar och man lyckades därför med att sälja av sina långa positioner på tok för fort. Så redan i slutet av januari satt man där kort och sne, helt ovetandes om att resan uppåt bara hade börjat. De hela slutade i en väldigt dyr läxa, närmare sagt min dyraste läxa någonsin.     

Mitt i den mest brinnande haussen så blossar penningtvätts härvan i Swedbank upp. Swedbank gjorde alla fel man kunde göra efter Uppdrag granskning och därmed lyckades lägga på sig ytterligare problem i form av misstanke om insiderbrott och svindleri. Tyvärr tror jag inte detta är över ännu, kaos har en tendens att skapa ytterligare kaos. Samt om det är så att vi står inför en sämre konjunktur kunde Swedbank inte haft sämre tajming på detta. De ska bli spännande att följa denna historien och jag skulle gissa att majoriteten av journalisternas grävande spadar är riktade mot Swedbank men även de andra Svenska bankerna. Så det är nästan garanterat att mer smuts kommer komma upp till ytan.

Tradingmässigt har första kvartalet följt temat stora rörelser, små vinster. De hela känns rätt motsägelsefullt, men rörelserna har varit väldigt svårt vilket har gjort att man ofta stoppat ut sig på vägen och missat majoriteten av rörelsen. Men tack vare att de har varit rätt mycket som har rört på sig så har man trots den halvtaskiga exekveringen lyckats skrapa ihop ett hyfsat resultat. Tyvärr dock till stor besvikelse med tanke på alla underbara lägen och den dyra läxan i index.  

Vi får hoppas man lärt sig ett och annat så man gör om och gör rätt i Q2. Tror dock att Q2 kommer börjar extremt segt på börsen och inte alls bjuda på samma smörgåsbord av lägen som Q1, men den som lever får se.

/

Fågeln

Please follow and like us:

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.