Resumé av marknadssvepet i senaste avsnittet av Björnfällan

I det senaste avsnittet av Björnfällan gör CMC Markets analytiker Kristofer Berggren och Nils Brobacke ett marknadssvep där de gör teknisk analys på olika index och råvaror.

 

För S&P500 är 2 700 en viktig skiljelinje på nedsidan, en nivå som blivit viktig vid ett flertal tillfällen. “Det ser fortfarande bullish ut”, säger Nils Brobacke.

OMXS30 har varit svagt sedan i mitten av maj men heller inte brutit ned under 1 500-nivån där köpare kommit in.

För DAX bröts 12 900-nivån som varit skiljelinje. En viktig nivå här, som 2 700 för S&P 500 och 1500 för OMXS30 anses 12 100 vara.

Guldet har haft en svag utveckling och tappat 100 punkter, ned från 1350 till 1250. Viktiga nivåer att hålla koll på är 1240 följt av 1200, som är sista extremnivå på nedsidan. “Bryts det så bekräftas nedåttrend i guldet”.

“Även silvret har tappat. Med så stark dollar och att guldet säljer av så hårt så tar även silvret stryk”, kommenterar Brobacke.

Berggren konstaterar att det är långt upp till tidigare intressanta motstånd vid 1375-1380 men att det kan gå snabbt. “Zooma ut på längre tidsperspektiv så förstår ni varför den nivån blir intressant om det lyckats bryta upp.”

Crudeolja:  Vid 73 dollar har köpare åter kommit in så det ser ut som att vi kommer att återtesta 80-nivån. “Oljan är lite svårare, mycket makro inblandat, Opec och enskilda länder som är inblandade i produktionen”.

Valuta: Brobacke är fortfarande bullish till usd. Dollarn ser ut att vara stark mot både sek, euron och kinesiska yuan: “Jag tror inte att vi har sett toppen i dollarn än”, säger Brobacke.

Koppar: Riktigt starkt nedåt. Bryter vi igenom skiljelinje 300-nivån så ser det väldigt svagt ut. Rörelsen har gått väldigt snabb ned. En typisk urblåsning-rörelse, om vi nu har etablerat oss över 300. Sätter vi botten här så är det ännu bättre risk/reward på det här caset än vid konsolideringstaket uppåt. “Håll koll på koppar, väldigt intressanta nivåer just nu”

US10yr. “Vi har börjat att toppa ur vid 3 procent”…”indexet jag kollar på är att vi har bottnat ur vid 120″…#sätter vi botten här så kan vi snabbt gå upp till 124 och det är definitivt risk-off för mig om det blir en sådan rörelse”, enligt Brobacke.

HYG, High yield corporate bond. Handlas fortf under 86, vi ligger och nosar runt den. Över den är det risk on och under den nivån risk-off, avslutar Brobacke.