Slut med storvinster på kryptovalutor bedömer Ethereums grundare

Ethereums grundare Vitalik Buterin tror att dagarna med extremt stora vinster på kryptovalutor är över. Det rapporterar Bloomberg News.

Enligt Buterin närmar sig blockchain-området en punkt där det finns ett tak, med tanke på att många har hört talas om blockchain åtminstone en gång. Det finns därmed ingen möjlighet för kursuppgångar som de historiska, enligt ethereum-grundaren.

Tillväxten för bitcoin och andra kryptovalutor under de första sex till sju åren var beroende av marknadsföring och en högre acceptansgrad. Nästa steg kommer istället handla om att få människor som redan är intresserade i kryptovalutor involverade på ett djupare sätt.

Uttalandet sker mot bakgrund av att ether, kryptovalutan som driver ethereum-blockchain, har fallit med över 85 procent från högstanivån i januari.

Jehan Chu som är partner på det blockchain-fokuserade investeringsföretaget Kenetic Capital tror dock att kryptovalutor kan stiga nästa år, då det anses finnas djupa reservoarer av värde som bara väntar på den rätta utlösaren.

Carl Becht, Finwire

Please follow and like us:

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.