Stark start på 2019

Börsen rusar rakt upp, många nyårsraketer på himlen och i veckan drar rapportperioden igång. 2019 bjuder på full fart från första månaden, i denna krönika pratar jag lite om dessa.

SP500 har nu tagit tillbaka hälften av börsfallet sen vi satte nya ATHs i september. Vi gjorde lows efter några riktigt stökiga dagar precis innan nyår. Mindre än en månad senare befinner vi oss nu nästan 15% över bottennivåerna. Marknaden grindar långsamt upp varje dag på ett sätt som får det att kännas som om all volatilitet är helt borta. Negativa nyheter som att Brexit dealen misslyckades skakar marknaden av sig snabbt och fortsätter att grinden uppåt. Ett handelsmönster som påminner om många av de tidigare uppgångarna under 2018, sen som en blixt från klar himmel kom det en stor rörelse nedåt.

Även på aktiemarknaden har riskaptiten kommit tillbaka lite. Vi har fått en del nyårsraketer i form av mindre bolag som varit väldigt nedpressade under 2018, men har börjat 2019 rakt uppåt. Jag tycker även att det har varit betydligt bättre omsättning och större rörelser på de mindre listorna. Jag tror att så länge börsen håller sig stabil kommer vi se fortsatt en ökad aktivitet och riskvilja i de mindre bolagen.

I slutet av veckan drar rapportperioden igång på riktigt med bland annat Ericsson och Telia på fredagen. Ericsson är en personlig favorit för mig att handla under rapportdagen, så jag hoppas verkligen på stora rörelser där. I övrigt tycker jag det känns väldigt svårt inför Q4 rapporterna. Under Q3 såg vi en tydlig trend av att aktörer sålde på rapporterna hårt på minsta svaghetstecken, men nu har många bolag kommit ner rätt mycket (trots studsen senaste månaden) så frågan är om vi ser samma trend som Q3. Personligen kommer jag att ta det lite lugnt första rapporterna och försöka känna av marknaden samt vilket tema man tror det blir detta kvartalet.

Tradingmässigt tycker jag 2019 har bjudit på många möjligheter, men jag har inte levt upp till mina förväntningar. Vet inte om det är för att man hade så mycket ledighet under jul och nyår så att ringrostigheten gör sitt. Jag hoppas på fortsatt givmild marknad så man får snygga till siffrorna för månaden.

/

Fågeln

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.