Tough Times

Det kom till slut en rörelse i kryptovalutorna. Den blev ner. Vad väntar härnäst? Har Bitcoinentusiasterna sjungit sin sista sång? Är detta slutet för kryptovalutor?

Dagarna efter att bitcoin bröt ner igenom den tekniska såväl som psykologiska nivån $6000 blev det fart på nedsidan. När jag skriver detta harvar Bitcoin runt $4000, dvs en tredjedel av allt värde försvann i tomma intet och det totala fallet på samtliga kryptovalutor under året summeras till smått otroliga $700 miljarder dollar enligt Bloomberg. Detta skapar givetvis stora konsekvenser för hela industrin.

Enligt Bitmex Research är kostnaden för att mina en Bitcoin idag $3341 för dem som har den senaste utrustningen och är relativt stora. Denna kostnad tar enbart hänsyn till hårdvara och INTE elektricitet, dvs 1 kWh = $0.00. Som ni förstår så börjar mining bli olönsam på dessa nivåer, även för dem som har gratis el.

Källa: Twitter.

Det är dock inte första gången alla BitcoinHODLare blir testade på riktigt. Även efter stora krascher har Bitcoin lyckats komma tillbaka ca ett och ett halvt år senare. Givetvis har jag en superteori om varför Bitcoin är kapabel till att göra sådana comebacks, men den sparar jag till en annan gång. 

Den naturliga selektionen har tagit plats och min position har idag blivit betydligt mindre värd än för två veckor sen på grund av nedgången. Jag har ökat den långsiktiga positionen något, trots att det känns relativt bottenlöst. Om det är dumt att överhuvudtaget ha kvar den positionen får tiden utvisa. Vad som är intressant är att trots Bitcoin har tagit ett kliv ner på ca 45% så har antalet kortade Bitcoins på vissa börser ökat med ungefär lika mycket. Väldigt svårt att vara optimistist i nuläget. Står Bitcoin i $1000 eller $10000 vid årsskiftet? Vad tror du?

//Paper Chaser

Please follow and like us:

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.