“BARF som contrarian case”

07 FEBRUARI 2017

Den 1 april 2016 släppte vi avsnitt 6 av vår podcast Björnfällan (lyssna på avsnittet här), där vi pratade BARF som ett spännande contrarian case. Aktierna har haft ett fantastiskt race och är upp mellan 60 – 180%. Vi täckte även oljan (crude oil), + ca 50%, Chevron + ca 30% och koppar + ca 30%. Vi gick på djupet, både fundamentalt och tekniskt, och tittade på underliggande råvaror och enskilda aktier.

Ur ett tekniskt perspektiv började vi bilda en botten, och fundamental analys visade att sektorn var grovt undervärderad jämfört med många andra sektorer. När vi insåg att även nyhetsflödet kring både BARF hade varit extremt negativa under en längre tid tyckte via att det var ett perfekt läge för en contrarian trade, att gå emot strömmen. The trend is your friend, men det finns tillfällen där det är dags att kliva av eller rent ut sagt vända caset.

Råvaror lämpar sig väl för både aktiv handel och för mer långsiktiga positioner. Vi höll en uppskattad utbildning förra veckan där vi gick igenom grunderna i råvaruhandel, är det något du skulle vilja ta del av så kontakta oss på pt@cmcmarkets.se.

Vill du se våra senaste analys av råvarumarknaden? Klicka här så får du en snabb inblick i råvarumarknaden. Hos oss på CMC kan du handla 138 råvarukontrakt, både terminer och cash, till marknadens lägsta spreadar.

Nils Brobacke

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial