Börsen nästa för BioArctic

Karolinska Developments portföljbolag BioArctic har beslutat sig för att genomföra en börsnotering på Stockholmsbörsen. Värderingen är 80 gånger högre än Karolinska Developments investering. 

BioArctic utvecklar sjukdomsmodifierande läkemedel baserade på monoklonala antikroppar för behandling av bland annat Alzheimers sjukdom och Parkinsons sjukdom, och har en potentiell behandling för kompletta ryggmärgsskador i klinisk fas. Karolinska Developments
ägarandel i BioArctic uppgår till 3,17 procent. Baserat på den bolagsvärdering som utförts i samband med noteringsförberedelserna motsvarar detta ett värde om 48 miljoner kronor vilket är cirka 80 gånger högre än Karolinska Developments investering i bolaget.”Det är glädjande att BioArctic utvecklats så väl att man nu är redo för steget in på Stockholmsbörsen, vilket på ett tydligt sätt synliggör de värden som framgångsrik läkemedelsutveckling kan skapa. Den indikerade värderingen av Karolinska Developments ägarandel i BioArctic i samband med börsintroduktionen uppgår till 48 miljoner kronor, vilket är cirka 80 gånger högre än vår investering i bolaget”, säger Viktor Drvota, vd för Karolinska Development, i en kommentar.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.