Experten ger sina hetaste tips på hur du blir en framgångsrik trader

ANNONS:

Nils Brobacke, chefsanalytiker på CMC Markets, anser att det finns i huvudsak en viktig faktor som avgör hur och om du lyckas med din trading. – Det gäller att ha disciplin och följa sin strategi. Det är det absolut viktigaste, säger han.

Här kan du uppleva en handelsplattform som day traders använder

Trading innebär att du köper eller säljer exempelvis aktier, index, råvaror eller valutor – i syfte att få en positiv avkastning på prisförändringarna. Tidshorisonten kan skifta. En del vill sälja av allt innehav när dagen är slut (så kallade daytraders), andra jobbar mer långsiktigt i flera veckor (så kallade swing-traders).

Och det är många som drömmer om ett liv som trader. En hel del försöker också – men långtifrån alla lyckas. Kunskap, intresse och undvikandet av känslostyrda beslut är viktiga framgångsfaktorer. Men kanske allra viktigast är att man alltid ser till att följa den handelsplan och strategi som man har satt upp.

– Efter mer än tio år i branschen har jag haft otaliga möten och samtal med hedgefondförvaltare, prop-traders och retail-traders – och det jag har lärt mig är att det är en sak som skiljer en lönsam trader från en som inte är lönsam. Och det är disciplinen att följa sin strategi, säger Nils Brobacke, och fortsätter:

– Alla förvaltare och traders har dåliga perioder och avkastningen kommer aldrig linjärt, utan marknaden både ger och tar. Den stora utmaningen ligger i att kunna hantera de sämre perioderna och inte låta dem kosta för mycket.

Trading har blivit alltmer populärt i Sverige på senare år. Det kan delvis ha med den långa uppgången att göra, men framför allt har tillgängligheten till marknaderna förändrats i och med den teknologiska utvecklingen.

– Kostnader för courtage/spreadar har gått ner rejält och utbudet av produkter och möjligheten att investera globalt i aktier, index, råvaror och valutor har ökat markant. Som kund hos CMC kan man exempelvis nå över 10 000 produkter över hela världen via en enda plattform – som dessutom är kostnadsfri, säger Nils Brobacke.

CMC Markets erbjuder Contract for difference (CFDs) som är ett derivat vilket innebär att man som innehavare av ett CFD har rättigheten att ta del av prisförändringen i den underliggande tillgången.

– Det kan vara en aktie, index, råvara, valuta eller räntepapper. Det är lika enkelt att köpa som att blanka och hos CMC går det att handla flexibla positionsstorlekar – det vill säga med eller utan hävstång och utan minimikontrakt, säger Nils Brobacke.

– Jag har haft äran att träffa Larry Hite(ISAM)  för ett par år London sedan och citatet nedan tycker jag är något att ta med sig, både i tradingen och i livet.

“If you don’t bet, you can’t win. If you lose all your chips, you can’t bet.”

 

CMC Markets lanserar handel på bitcoin och Ethereum

Hos CMC Markets kan du handla CFD:er på index, råvaror, valutor, räntepapper, aktier och från med 19 mars 2018 även kryptovalutor, exklusivt för deras professionella kunder.

Riskinformation
Investeringar i CFD:er kan utvecklas såväl positivt som negativt, eventuell förlust kan i vissa fall överstiga insatt kapital 

Please follow and like us: